BLOG

Bedankt!

Het stemmen is afgelopen.

Van harte bedankt voor alle steun aan Architeam als mogelijk MiK-Klimaatambassadeur.

Ongeacht het resultaat blijven wij onze missie onverminderd en onvoorwaardelijk verderzetten en uitdragen.

Laten we samen verder streven naar een duurzamere toekomst.

Bedankt voor uw vertrouwen!

Architeam BV – 8/12/2023

Naar een duurzame toekomst met Architeam!

Met uw steun kunnen we onze betrokkenheid kracht bijzetten. 

Duurzaamheid is al voor een lange tijd deel van onze gang van zaken. We hadden al een duurzaamheidsaanpak voor dat we er een afdeling van hadden gemaakt in ons bedrijf.

 

Een beetje geschiedenis

Architeam is begonnen als studiebureau. In het begin, de jaren ’80, was er een slechtere economie. Dit zorgde ervoor dat we een moeilijkere start hadden. Na een aantal jaar ging het al veel vlotter en beseften we dat we toch een verschil konden maken in de bouw, beter dan de gemiddelde man. We hadden een business model gevonden dat ervoor zorgde dat alles als een lopend vuurtje ging. Hergebruik zat er al van de eerste dag ingebakken. In 2007 hadden we al de meeste zonnepanelen gelegd in België  en in 2000 hadden we ook al de meeste isolatie besteld van het land (Rockwool).

 

Onze aanpak

Onze strategie is om in de haalbaarheidsfase de duurzaamheidsimpact te bepalen, en de klant hiervan bewust te maken. De duurzaamheidsimpact zit niet alleen in de behoefte van de klant, maar ook in zijn proces en in relatie tot de omgeving. Dit is ons totaalconcept.

 

Een goed voorbeeld is het bedrijvencentrum de Malt. Deze is gekocht geweest in 2008 en nadien gerenoveerd. Vanaf 2012 is Architeam er ingetrokken.
Deze site was ook een project van ons.  Het complex omvat meerdere duurzaamheidsacties. Eén van die acties is optimaal gebruik van het perceel. Sinds dit gebouw te duur en te groot was, is het omgevormd tot een bedrijvencentrum met verschillende faciliteiten.

 

Meer hierover kan je lezen via onderstaande link.

Architeam BV – 18/10/2023

Finalist voor  MiK-klimaatambassadeur 2023!

Met trots kunnen we vermelden dat we samen met 3 andere bedrijven genomineerd zijn voor miK-klimaatambassadeur 2023! Wij zijn enorm vereerd deze nominatie te ontvangen. Dit zou niet gebeurd zijn zonder het harde werk van al onze medewerkers!

Bedankt!

Architeam BV – 4/10/2023

NL